30-05-2018 - Dag van de Bouw

Op zaterdag 2 juni 2018 van 10:00 tot 16:00uur is ons project Restauratie De Thuishoeve aan de Kerkstraat 25 te Poortugaal opengesteld voor publiek.

De aannemers en de architecten, die de monumentale boerderij restaureren, vertellen van alles over hun werk. Op deze dag is de bouwplaats van 10.00 tot 16.00 uur geopend voor publiek.

De boerderij Verhoeff kent een lange geschiedenis. Op een balk aan de oostelijke zijde is het jaartal 1630 geschilderd. In de huidige vorm is de evenwichtige stijl van de vroege 19e eeuw te herkennen, zowel in de voorgevel als in verschillende constructieonderdelen en in het interieur. Vanaf de Kerkstraat, vroeger de centrale as van het dorp Poortugaal, kun je het open landschap met haar weilanden zien via het boerenerf.

September 2016 werd Lugten Malschaert Architecten gevraagd een restauratieplan te maken. Exact 1 jaar later startte de ambachtelijke aannemer Den Hoed de restauratie. De voortgang is te bekijken op het YouTube kanaal van de Stichting De Thuishoeve: www.dethuishoeve.nl/you-tube/
Volgens de planning nemen de nieuwe bewoners de boerderij in het voorjaar van 2019 in gebruik.

U kunt het beste parkeren in de Irenestraat of de Julianalaan waarna het nog een klein stukje lopen is naar de bouwlocatie.



1