foto_01.jpg
Project: Scaldia vakantiewoning
Besteknr 10720
Categorie Woningbouw
Locatie Haamstede
Jaar 2015
Team A.Lugten, Y.L.Man, M.v.Veelen
Printbare versie

Aan de rand van Nieuw Haamstede, direct aansluitend op het Zeeuwse duinlandschap is een royale vakantiewoning verrezen.
De natuur is overweldigend op deze locatie in de duinen langs de Noordzeekust. De in de woning toegepaste vormen, kleuren en materialen zijn direct verbonden met de omgeving.
Het concept achter het bouwvolume is een toren met twee zijvleugels die een op het zuiden geori├źnteerd terras begrenzen. De toren is opgetrokken uit natuursteen met de kleur van duinzand en heeft een uitzichtterras over een groot duingebied met veel hoogte verschillen. De vleugels hebben een plint van metselwerk met een rijk geschakeerd kleurenpalet dat aansluit op de bodembedekkers en aangrenzende vegetatie. Boven de plint zijn de gevels betimmerd met zeeluchtbestendig Orinoco dat op den duur de kleur van helmgras aanneemt.
Energetisch is het pand selfsupporting door toepassing een wind-warmtepompinstallatie en de ruime toepassing van PV-panelen, die geïntegreerd in het leiendak zijn verwerkt.
De plattegronden zijn opgebouwd vanuit het centrale trappenhuis dat in de toren is ondergebracht. Het duingebied loopt tot aan de woning door. In de tuin is dat karakter vastgehouden en met de beplanting versterkt. Op deze manier verankert de woning zich op een heel natuurlijke manier in het duinlandschap.

1 2 3 4 5 6